Groenten Hoofdgerechten Vlees

Gnocchi met Chorizo en Romige Harissa Saus

Gnocchi met Chorizo en Romige Harissa Saus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
19 min
Totale tijd
29 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 gr chorizo
  • 1 st sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ st paprika
  • zout, peper
  • 1 kl harissapasta
  • 1 kl tomatenpuree
  • 100 ml kokosmelk
  • 75 gr kerstomaatjes
  • 200 gr verse gnocchi
  • 60 gr spinazie
  • 1 el peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd deze in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de kerstomaatjes in tweeën.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizo zodat deze zijn olie los laat. Haal de stukjes chorizo uit de pan met een schuimspaan en bewaar deze op een bordje.

  3. Zet de warmtebron wat lager en bak de ui met de paprikablokjes, knoflook en wat zout en peper. Bak dit gedurende 5 minuten en roer regelmatig door. Breng intussen een pan met water aan de kook.

  4. Voeg de harissapasta en de tomatenpuree toe aan de pan met de paprikablokjes.

  5. Voeg de kokosmelk en de tomaatjes toe. Roer het geheel goed door en breng aan de kook.

  6. Zodra het water kookt voeg dan de gnocchi toe. Breng weer aan de kook.

  7. Voeg de spinazie en de al eerder gebakken chorizo toe en roer door elkaar.

  8. Zodra de gnocchi gaan drijven haal ze dan met de schuimspaan uit het water en voeg ze gelijk toe in de pan met de overige ingrediënten.

  9. Kook het geheel nog een minuut of 2 totdat de spinazie geslonken is. Verdeel over de borden en garneer met de peterselie.

  10. N.B. Wil je het gerecht wat pittiger hebben voeg dan wat chili-vlokken toe.

Loading

Facebook Comments