Groenten Hoofdgerechten Ovengerecht Vis

Kabeljauw met Tomaten en Kruidenboter

Kabeljauw met Tomaten en Kruidenboter
Totale tijd
30 min
 
Keyword: Cherrytomaatjes, Kabeljauw
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st klein sjalotje gesnipperd
  • 200 gr kabeljauwfilet
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 el olijfolie + extra voor invetten
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 60 ml kippenbouillon
  • zout, peper
  • tl chilivlokken
  • tl suiker
  • 2 el boter
  • el fijn gesneden kruiden zoals peterselie, basilicum, dille
  • citroensap
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200℃ boven en onder warmte.

    Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Droog de kabeljauw af met keukenpapier en leg in de schaal. Bestrooi met wat zout en peper. Druppel wat citroensap over de kabeljauw en besprenkel met wat olijfolie. Sluit de schaal af met aluminiumfolie en zet gedurende ong. 15 minuten in de oven.

  2. Terwijl de kabeljauw in de oven staat verhit de el. olijfolie in een steelpan en fruit de sjalot gedurende een minuut of 4-5. Voeg op het laatst de knoflook toe.

  3. Voeg de tomaatjes, kippenbouillon, zout, chilivlokken en suiker toe. Laat gedurende een minuut of 15 stoven of totdat de tomaatjes open barsten en zijn sap loslaat en al het vocht bijna verdampt is.

  4. Zet het vuur uit en voeg de boter en de kruiden toe.

  5. Roer goed door elkaar tot er een mooie saus ontstaat.

  6. Haal de kabeljauw uit de oven en haal het aluminiumfolie eraf.

  7. Verdeel de saus over de kabeljauw. Leg de aluminiumfolie weer op de schaal en laat 2 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

    Verdeel over de borden. Garneer met wat peterselie.

    Geef er stokbrood bij om de saus te kunnen opdeppen.

Loading

Facebook Comments