Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Normandische Mosselen

Normandische Mosselen
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
20 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 2 st uien fijn gesnipperd
  • 1 st citroen
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1 bosje tijm
  • ½ ltr kookroom
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit iets minder dan de helft van de uien tot ze glazig zijn en voeg dan de knoflook toe en fruit deze 30 seconden mee.

  2. Voeg vervolgens een half glas wijn, de kookroom en de naaldjes van 2 takjes tijm toe. Laat de saus rustig inkoken.

  3. Was de mosselen in koud water en gooi beschadigde exemplaren en mosselen die, na een tik op het aanrecht, niet volledig sluiten weg.

    Breng in een ruime pan de overgebleven wijn samen met de rest van de ui en de rest van de tijm aan de kook. Zodra dit kookt voeg dan de mosselen toe en sluit de pan met een deksel.

  4. Breng tijdens hetb koken van de mosselen de roomsaus op nsmaak met het sap van de citroen en peper en zout.

  5. Schep de mosselen, zodra ze open zijn op de borden en giet de roomsaus over de mosselen.

    Serveer met stokbrood om te dippen.

Loading

Facebook Comments