Hoofdgerechten Vlees

Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets

Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 1 tl noodmuskaat
  • 500 gr champignons
  • 2 st rode paprika’s
  • 100 gr bacon
  • 1 klontje boter
  • 3 takjes tijm
  • 2 el honing
  • olijfolie
  • 300 gr varkensfilet
  • 75 gr blauwe kaas
  • zout, peper
Instructies
Aardappelpuree
  1. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  2. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af de aardappels af, bewaar een beetje kookvocht en stoom de aardappels droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met het bewaarde kookvocht en breng op smaak met de nootmuskaat.

Gekaramelliseerde champignons
  1. Snijd de champignons in vieren.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.

  3. Snijd de bacon in reepjes.

  4. Verhit de boter in een pan en bak de champignons, paprika’s en de bacon in circa 5 minuten goudbruin. Ris de takjes tijm boven de pan. Voeg de honing toe en laat het geheel op laag vuur circa 5 minuten pruttelen. Giet eventueel tussendoor het overtollige vocht af. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Gegrilde varkensfilets
  1. Verwarm de grillpan voor.
  2. Dep de varkensfilets droog met keukenpapier en snijd de vetrandjes in. Bestrooi de varkensfilets met een beetje zout en versgemalen peper en besprenkel met een scheutje olijfolie. Gril de varkensfilets om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Serveren
  1. Verdeel de aardappelpuree, champignons en de varkensfilets over borden en verbrokkel de blauwe kaas erover.

Loading

Facebook Comments