Pittige garnalen
Hoofdgerechten Schaaldieren

Pittige garnalen

Pittige garnalen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 407 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr rijst
  • 500 gr gepelde rauwe grote roze garnalen
  • 1 st courgette
  • 1 st aubergine
  • 1 st sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 el paprikapoeder
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kardamonpoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 2 el olijfolie
Instructies
  1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflookteen.

  3. Marineer de garnalen in de helft van de sjalot en knoflook. Voeg er de helft van het paprikapoeder, de helft van de kerrypoeder en het snufje cayennepeper. Meng het geheel goed door elkaar.

    Pittige garnalen
  4. Snijd de groenten in blokjes.

  5. Verhit in een hapjespan de olijfolie en fruit de rest van de sjalot en knoflook. Voeg de rest van de kruiden (paprika, kerry, kurkuma, komijn en kardamon) toe. Laat op niet te hoog vuur even meebakken zodat de kruiden hun smaak kunnen vrijgeven. Voeg de groenten toe en laat deze even meebakken. 

  6. Voeg de garnalen en de tomatenblokjes toe. Doe de deksel op de pan en laat 5 minuten garen. Roer het geheel goed door elkaar. Vind je de saus te dik voeg dan een scheutje water toe.

    Pittige garnalen
  7. Verdeel het garnalenmengsel over de borden en geef de rijst erbij.

    Pittige garnalen

Loading

Facebook Comments