- 70 gr tagliatelle
- 200 gr kippendijfilet
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 1 el Cajun kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 35 gr tomaten
- 125 ml kookroom
- 20 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 1 el peterselie fijn gehakt
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kip in reepjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Ik had nog wat kerstomaatjes die ik hiervoor gebruikt heb. Rasp zo nodig de kaas en snijd de peterselie fijn.
-
Zet een ruime pan water op met wat zout. Kook de pasta volgens aanwijzingen o de verpakking.
-
Meng ⅔ van de Cajun kruiden met de kipreepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipreepjes aan alle kanten tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
-
Zet de warmtebron wat lager en verhit de boter. Fruit de knoflook gedurende 30 seconden.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze gedurende 2 minuten mee.
-
Voeg de kookroom toe en de rest van de Cajun kruiden. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng aan de kook.
-
Voeg de gebakken kipreepjes en de tagliatelle toe en roer het geheel door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.