Tagliatelle met Tonijn en Mosselen
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
Keuken:
Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
- 75 gr gekookte mosselen
- 1 blikje tonijn in olie à 185 gr.
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 2 el olijfolie
- 1 teentje knoflook gesnipperd of 1 tl. knoflookpuree
- ½ st rode ui in halve dunne ringen
- 200 gr tagliatelle
- 50 gr zwarte olijven in plakjes (facultatief)
- 1 el fijn gesneden peterselie
- peper, zout
Instructies
-
Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
-
Voeg de tonijn, mosselen en eventueel de olijven toe en bak ze 1 minuut mee.
-
Voeg de tomatenblokjes met het sap en wat peper en zout toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
-
Schep de pasta door de saus.
-
Strooi de peterselie over het gerecht en verwarm goed door.
Verdeel het gerecht over de borden.
Facebook Comments