Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren Vis

Tagliatelle met Tonijn en Mosselen

Tagliatelle met Tonijn en Mosselen
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Schrijver: Kookboek ‘vis2’
Ingrediënten
  • 75 gr gekookte mosselen
  • 1 blikje tonijn in olie à 185 gr.
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook gesnipperd of 1 tl. knoflookpuree
  • ½ st rode ui in halve dunne ringen
  • 200 gr tagliatelle
  • 50 gr zwarte olijven in plakjes (facultatief)
  • 1 el fijn gesneden peterselie
  • peper, zout
Instructies
  1. Laat de tonijn goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui 3 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

  2. Voeg de tonijn, mosselen en eventueel de olijven toe en bak ze 1 minuut mee.

  3. Voeg de tomatenblokjes met het sap en wat peper en zout toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.

  5. Schep de pasta door de saus.

  6. Strooi de peterselie over het gerecht en verwarm goed door.

    Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.