Hoofdgerechten Lunchgerechten Saus Snack Vlees

Burger à Cheval

Burger à Cheval
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st bolletjes
  • 200 gr rundergehakt
  • 2 el mayonnaise
  • 1 el kappertjes
  • ketchup
  • 2 st eieren
  • ½ st rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 el fijn gesneden peterselie
  • zonnebloemolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Hak de kapertjes wat fijner. Meng dit dan door de mayonnaise.

  2. Maak van het gehakt 2 burgers. Verhit 1 el. olie in een koekenpan en bak de burgers mooi bruin. Bestrooi beide kanten tijdens het bakken met wat zout en peper.

  3. Snij de bolletjes horizontaal door het midden. Grill ze even in een droge koekenpan. Besmeer de onderste helft met de mayonnaise met kappertjes.

  4. Bak in een koekenpan met een beetje olie 2 spiegeleitjes. Leg de burgers op de bolletjes met mayonnaise.

  5. Leg hier wat uienringen op. Giet hierop een beetje ketchup.

  6. Leg de spiegeleitjes op het geheel. Strooi er nog wat peper en zout over. Garneer met de peterselie. Zet de bovenste helft van het bolletje schuin tegen het geheel aan.

Loading

Facebook Comments