Hoofdgerechten

Zoetzuur Varkensvlees

Zoetzuur Varkensvlees
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 440 gr ananas uit blik
  • 2 tl maizena
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el sojasaus
  • 1 el witte azijn
  • 1 el bruine suiker
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 el droge sherry
  • 1 1/2 el arachideolie
  • 400 gr varkenshaas in dunne plakjes
  • 1 st ui in partjes gesneden
  • 1 st rode paprika in stukjes van 2 cm gesneden
  • 1 st groene paprika in stukjes van 2 cm gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
Instructies
  1. Giet de ananas af, en bewaar het sap. Klop maïzena en twee eetlepels ananas sap in een schaaltje tot een gladde massa. Roer hier nu de tomatenpuree, sojasaus, azijn, suiker, bouillon en sherry doorheen
  2. Verhit een wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en roerbak het varkensvlees totdat de stukje mooi bruin kleuren. Doe nu het vlees even over in een andere pan of schaal.

  3. Verhit een beetje olie in de wok. Roerbak de ui voor ongeveer 2 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg hier de paprika en knoflook. Roerbak gedurende 3 tot 4 minuten.

  4. Doe nu het varkensvlees en de vleessappen bij het paprikamengsel in de wok. Voeg de saus met ananas nu bij het vlees en roerbak gedurende 2 tot 3 minuten of tot de saus kookt en indikt.

  5. Serveer met geurige Basmati rijst.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.