- 300 gr Aardappelplakjes
- 150 gr verse zalm zonder vel
- 1 el boter
- 1 teentje knoflook gesnipperd of 1 tl knoflookpuree
- 100 gr gerookte zalm
- 250 ml kookroom
- 1 el olijfolie
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 190℃.
Meng in een kom de aardappelschijfjes met de olijfolie en wat zout en peper.
-
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijven.
-
Verdeel hierover de gerookte zalm.
-
Bedek deze weer met een laagje aardappelschijven. Verdeel hierover de boter en de knoflook.
-
Snijd de verse zalm in plakjes en verdeel deze over de aardappelschijfjes met boter en knoflook.
-
Bedek met de laatste laag aardappelschijfjes.
-
Schenk de kookroom over het gerecht.
-
Bestrooi hierover de Parmezaanse kaas. Zet de schaal gedurende 50 minuten in de oven. Zet de oven de laatste 10 minuten op 220℃ om de kaas te laten gratineren.