Groenten Hoofdgerechten Kaas Ovengerecht Vis Zuivel

Aardappelgratin met Twee maal Zalm

Aardappelgratin met Twee maal Zalm
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
1 uur
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 300 gr Aardappelplakjes
  • 150 gr verse zalm zonder vel
  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook gesnipperd of 1 tl knoflookpuree
  • 100 gr gerookte zalm
  • 250 ml kookroom
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • zout, peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190℃.

    Meng in een kom de aardappelschijfjes met de olijfolie en wat zout en peper.

  2. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijven.

  3. Verdeel hierover de gerookte zalm.

  4. Bedek deze weer met een laagje aardappelschijven. Verdeel hierover de boter en de knoflook.

  5. Snijd de verse zalm in plakjes en verdeel deze over de aardappelschijfjes met boter en knoflook.

  6. Bedek met de laatste laag aardappelschijfjes.

  7. Schenk de kookroom over het gerecht.

  8. Bestrooi hierover de Parmezaanse kaas. Zet de schaal gedurende 50 minuten in de oven. Zet de oven de laatste 10 minuten op 220℃ om de kaas te laten gratineren.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.