- 2 kg mosselen
- 2 st sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 1 st kruidentuiltje
- 15 cl pineau de Charentes
- 35 gr boter
- 1 tl kerrie
- 2 st eigeel
- 70 gr crème fraîche
- zout
- 1/2 bosje platte peterselie
-
Maak de mosselen schoon in een bak met gezouten water.
Snipper de sjalotjes fijn. Kneus het teentje knoflook. Snijd de peterselie fijn. -
Smelt de boter in een ruime (braad)pan op laag vuur. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe. Zodra de sjalotjes glazig zijn voeg dan de pineau toe. Zet het vuur op hoog en voeg de mosselen toe. Doe de deksel op de pan. Schud de pan een keer om. Zodra de mosselen open staan doe dan het vuur uit. Giet de mosselen af maar vang het vocht op.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Doe de mosselen in een ovenschaal.
Doe het opgevangen vocht in een steelpan en voeg de kerrie toe. Laat tot 1/3 inkoken.
Meng de 2 eigelen met de creme fraiche en voeg toe aan het kookvocht. Verwarm dit maar laat niet koken. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met wat zout. -
Schenk het mengsel over de mosselen. Zet de ovenschaal gedurende een minuut of 5 in de oven.
Verdeel de mosselen over 4 borden. -
Dit gerecht kun je ook als hoofdmaaltijd eten. Verdubbel dan de ingredienten.
Serveer er dan frieten en een salade bij.