sjaslick
Hoofdgerechten Vlees

Russische lamsspies of te wel sjaslick

Russische lamsspies of te wel sjaslick
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 750 gr lamsschouder
Voor de marinade
  • 2 st rode paprika’s
  • 4 st uien
  • 1 ltr witte wijn azijn
  • 4 st tomaten
  • 1 st komkommer
  • 2 st rode ui
  • 4 st augurken
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • zout en peper
  • 12 st houten prikkers
Instructies
  1. Snijd het vlees in blokjes van ong. 3 cm.

  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de uien in kwarten.

  3. Doe het vlees en de groenten in een schaal. Bestrooi met zout en peper. Giet de azijn erover. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat minimaal 12 uur marineren in de koelkast.

  4. Laat de houten prikkers weken in water. 

  5. Giet het vlees en de groenten af. Bewaar de marinade. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de komkommer met behulpo van een dunschiller of kaasschaaf in linten. Snijd de rode uiten in ringen.

  6. Rijg vlees, ui en paprika aan de prikkers. Hak de peterselie en bieslook fijn

  7. Grill de spiezen in een grillpan of op een bqq gedurende ongeveer 10 minuten. Overgiet regelmatig met de marinade en draai ze regelmatig om.

    Maak de borden op met een spies, plakken tomaat, rode ui, augurk en bestrooi met de peterselie en bieslook.


  8. Overdag eten de russen dit gerecht en drinken dan er een wit biertje bij. ‘s-avonds drinken ze er een wodka bij. 

    Wat je er ook bijdrinkt, drink met mate(n)

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.