Hoofdgerechten Wild

Franse traditionele hertenstoof

Franse traditionele hertenstoof
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
1 uur
Marineertijd
12 uur
Totale tijd
13 uur 30 min
 

Dit recept bevat best veel ingrediënten, maar het meeste is voor de marinade.

Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 350 gr hertenstoofvlees
  • 50 cl rode wijn
  • 10 cl kalfsfond
  • 1 st kruidentuiltje
  • 6 st jeneverbessen
  • 10 st zwarte peperbolletjes
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 st kruidnagel
  • 10 st rauwe zilverui
  • 80 gr gerookte spekreepjes
  • 12 st champignons
  • 5 cl cognac
  • 1 el eendenvet
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd het hertenvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Maak de zilveruitjes schoon door het buitenste velletje van de ui te pellen.

  2. Doe het vlees, de gesnipperde ui, knoflook, de rode wijn, het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de peperkorrels en kruidnagel in een kom en dek af met huishoudfolie en zet deze voor minimaal 12 uur in de koelkast.

  3. Haal het vlees uit marinade met behulp van een zeef. Vang de marinade op in een steelpan. Verhit in een braadpan het eendenvet en braad de stukjes hertenvlees aan.

  4. Kook de marinade tot de helft in.

  5. Zet de afzuigkap uit. Flambeer het vlees met de cognac. Zodra de vlammen gedoofd zijn haal dan het vlees uit de pan en bewaar op een bord.

  6. Bak in het achtergebleven vet de spekreepjes en de zilveruitjes. Voeg daarna de champignons toe.

  7. Doe er de ingekookte marinade en de fond toe. Voeg het vlees weer toe. Laat het geheel nog een minuut of 7 à 8 stoven.

  8. Verdeel het stoofvlees over de borden. Ik gaf er rijst bij maar kan ook prima met aardappelpuree.

Loading

Facebook Comments