Kabeljauw met oosterse rijst
Hoofdgerechten Vis

Kabeljauw met oosterse rijst

Kabeljauw met oosterse rijst
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
55 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 733 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 1 st ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 st rode peper
  • 8 st zongedroogde tomaat
  • 1 st citroen
  • 125 gr rijst
  • 200 cl kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl kurkuma
  • 2 el peterselie
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 gr.
    Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Snijd de rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd in kleine stukjes.

    Kabeljauw met oosterse rijst
  2. Giet de helft van de olie in een ovenschaal en leg de filets in de schaal en wentel ze door de olie. Strooi zout en peper over de filets en gaar ze gedurende 12 minuten in de oven. Verdeel het sap van de citroen over de filets.

  3. Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, gember en de rode peper toe. Fruit dese even mee. Voeg de rijst toe en laat deze even mee bakken. Voeg de kurkuma toe en voeg  zo’n 1 1/2 x het volume van de rijst aan kippenbouillon toe. Laat de rijst garen en voeg eventueel nog wat bouillon toe.

    Kabeljauw met oosterse rijst
  4. Zodra de rijst gaar is meng de fijn gesneden gedroogde tomaat toe en de helft van de fijn gesneden peterselie. Roer goed door elkaar.

  5. Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een stuk kabeljauwfilet. Garneer met de rest van de peterselie

Loading

Facebook Comments