Hoofdgerechten Vlees

Varkensvlees in zoet-zuresaus

Varkensvlees in zoet-zuresaus
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st schouderkarbonades
  • 1 st ui
  • ½ st rode paprika
  • 3 st schijven ananas
  • 3 el rietsuiker
  • 3 el sojasaus
  • 2 el tomatenketchup
  • 10 cl witte wijnazijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 1 el maizena
  • 5 cl witte wijn
  • 3 st lenteui
  • olijfolie
  • zout, peper
  • 2 kl 4 kruidenpoeder
  • 120 gr rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd het bot uit de karbonade en snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de bosui in smalle ringetjes. Snijd de ananas in stukjes. Haal de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes.

  2. Verhit in een wok of hapjespan 1 el. olijfolie en bak de blokjes vlees. Strooi er de maizena over en schep om. Voeg het vier kruidenpoeder en een beetje zout en peper toe. Zodra het vlees mooi is aangebakken haal dan het vlees uit de pan en bewaar.

  3. Zet de warmtebron wat lager en verhit opnieuw een 1 el. olijfolie. Fruit de ui en voeg de parika en de bosui toe. Voeg de sojasaus, de kippenbouillon, de rietsuiker, de ketchup en wijnazijn toe. Meng goed door elkaar en voeg het vlees weer toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.

  4. Kook de rijst in ruim water met wat zout.

  5. Voeg de stukjes ananas en de witte wijn toe. Proef. Wil je het wat zoeter, voeg dan wat vocht van de ananas toe.

Loading

Facebook Comments