Gevogelte Hoofdgerechten

Kip in tomaten-crèmesaus

Kip in tomaten-crèmesaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr kippendij zonder bot
  • 2 st tomaten
  • 3 el crème fraîche
  • 1 kl tomatenpuree
  • peterselie
  • 1 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de kippendij in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom aan. Zet de warmtebron wat lager.

  3. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat deze een paar minuten meebakken.

  4. Meng in een kom de tomatenpuree met de crème fraIche en wat zout en peper. Voeg dit mengsel toe aan de kip met de tomaten. Roer het geheel goed door. Dek de pan af met een deksel en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Verdeel het kipmengsel over de borden en garneer met de peterselie.

    Serveer met rijst of pasta.

Loading

Facebook Comments