Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Pesto Garnalen met Kastanje champignons

Pesto Garnalen met Kastanje champignons
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr grote garnalen schoon gemaakt
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • tl chilivlokken
  • 125 gr kastanje champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kl basilicum pesto
  • 60 ml kippenbouillon
  • 1 el basilicum
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de basilicum fijn.

  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de garnalen aan beide zijden gedurende 2 minuten. Voeg tijdens het bakken wat zout en de chilivlokken toe. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

  3. Verhit de overige el. olie in de koekenpan en bak de champignons tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak deze een minuut mee. Bestrooi de champignons met wat zout.

  4. Doe de garnalen terug in de pan. Voeg de pesto en de kippenbouillon toe aan de pan. Zet de warmte bron wat lager en meng het geheel goed door elkaar.

    Verdeel over de borden en garneer met de fijngesneden basilicum.

Loading

Facebook Comments