- 3 el olijfolie
- 3 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- 1 kl knoflookpasta of 2 tenen knoflook geperst
- 1 kl gemberpasta of 2 cm gember geraspt
- 60 ml water
- 1 el rijstazijn
- zout, peper
- 200 gr kippendij in reepjes gesneden
- ½ st paprika in reepjes gesneden (div. kleuren)
- 100 gr sugarsnaps schoongemaakt
- 1 st kleine ui in halve ringen gesneden
- 75 gr rijst
-
Meng in een ruime kom, 2 el olijfolie, oestersaus, knoflook, gember, sojasaus, rijstazijn, zout, peper. Giet de helft van de saus in een kleiner kommetje. Meng dit kleine kommetje met saus met het water. Zet apart.
Doe de kipreepjes bij de saus in de grote kom en meng goed door elkaar. Zorg ervoor dat elk stukje kip bedekt is met de marinade. Dek af met huishoudfolie en marineer minimaal 10 minuten. Ik deed dit al de avond ervoor. Zet weg in de koelkast.
-
Verhit de overgebleven el olijfolie in een ruime koeken pan op middelhoog vuur. Doe de kip in de pan en bak deze rondom gaar. Zodra deze gaar zijn haal de kip dan uit de pan en bewaar op een bord. Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
In dezelfde pan bak de ui tot deze glazig is. Voeg eventueel nog wat olie toe.
-
Voeg vervolgens de paprika en de sugarsnaps toe. Je kunt ervoor kiezen om de deze eerst te blancheren. Ik deed dat niet.
-
Voeg de saus uit het kleine kommetje toe en laat even doorkoken zodat de saus wat dikker wordt.
-
Voeg de kipreepjes weer in de pan en roer deze door de groenten en de saus.
Verdeel de rijst over de borden en schep de kip met de groenten en saus over de rijst.
-
Marineertijd: 10 minuten is het minimum. Voor een intensievere smaak van de kip is het beter deze de avond ervoor al in de marinade te zetten.
Groente: Voel je vrij andere groenten te gebruiken zoals broccoli of peultjes.
Proteïne: Vervang de kip door garnalen of tofu.