Groenten Hoofdgerechten Ovengerecht Saus Vis

Gebakken Kabeljauw in een Heerlijke Tomatensaus

Gebakken Kabeljauw in een Heerlijke Tomatensaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
35 min
Totale tijd
45 min
 
Keuken: Spaans
Keyword: Kabeljauw, Tomaat
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kabeljauwfilets van 125 gr. zonder vel
  • el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd of 3 tl. knoflookpuree
  • ½ st ui gesnipperd
  • ½ st groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 tl zoete gerookte paprikapoeder
  • 5 st verse tomaten geraspt
  • fijn gesneden peterselie voor garnering
  • zout, peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 210℃ (boven en onder warmte)

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de stukjes paprika. Zodra de ui glazig begint te worden voeg dan de knoflook toe. Laat deze nog een half minuutje fruiten.

  2. Voeg de paprikapoeder toe en meng goed door elkaar.

  3. Voeg de geraspte tomaten toe en meng door elkaar. Laat de saus een minuut of 10 zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  4. Dep ondertussen de kabeljauw droog en bestrooi met wat zout en peper. Leg deze in een ovenschaal.

  5. Giet de saus over de kabeljauw in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en laat 16-18 minuten bakken.

  6. Haal de schaal uit de oven en verdeel de kabeljauw met de saus over de borden. Garneer met peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.