- 2 st kabeljauwfilets van 125 gr. zonder vel
- 1½ el olijfolie
- 3 teentjes knoflook gesnipperd of 3 tl. knoflookpuree
- ½ st ui gesnipperd
- ½ st groene paprika in blokjes gesneden
- 1 tl zoete gerookte paprikapoeder
- 5 st verse tomaten geraspt
- fijn gesneden peterselie voor garnering
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 210℃ (boven en onder warmte)
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de stukjes paprika. Zodra de ui glazig begint te worden voeg dan de knoflook toe. Laat deze nog een half minuutje fruiten.
-
Voeg de paprikapoeder toe en meng goed door elkaar.
-
Voeg de geraspte tomaten toe en meng door elkaar. Laat de saus een minuut of 10 zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Dep ondertussen de kabeljauw droog en bestrooi met wat zout en peper. Leg deze in een ovenschaal.
-
Giet de saus over de kabeljauw in de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en laat 16-18 minuten bakken.
-
Haal de schaal uit de oven en verdeel de kabeljauw met de saus over de borden. Garneer met peterselie.