- 200 gr rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- 60 ml sojasaus
- 60 ml runderbouillon
- 25 gr bruine suiker
- 3 el hoisinsaus
- ¼ tl chilivlokken
- ¼ tl zwarte peper
- 100 gr pasta naar keuze (mie, glasnoedels, spaghetti)
- 1 st lente ui
- Sesamzaad
- 1 el arachideolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de lente ui in ringetjes.
-
Verhit de olie in een koekenpan en rul het gehakt los. Voeg op het laatst de knoflook en gemberpoeder toe.
-
Kook intussen de pasta in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de sojasaus, runderbouillon, bruine suiker, chilivlokken, peper en de hoisinsaus toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat 3 minuten zachtjes stoven zodat het gehakt de smaken goed kan opnemen.
-
Zodra de pasta gaar is en afgegoten voeg dan toe aan het gehaktmengsel. Meng het geheel goed door elkaar en laat nog een paar minuten stoven.
-
Terwijl het gerecht nog even staat te stoven, rooster wat Sesamzaad in een droog koekenpannetje.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de lente ui en de Sesamzaadjes.