Hoofdgerechten Pasta Vlees

Mongools Rundergehakt met Noedels

Mongools Rundergehakt met Noedels
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
9 min
Totale tijd
14 min
 
Keuken: Chinese
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml runderbouillon
  • 25 gr bruine suiker
  • 3 el hoisinsaus
  • ¼ tl chilivlokken
  • ¼ tl zwarte peper
  • 100 gr pasta naar keuze (mie, glasnoedels, spaghetti)
  • 1 st lente ui
  • Sesamzaad
  • 1 el arachideolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de lente ui in ringetjes.

  2. Verhit de olie in een koekenpan en rul het gehakt los. Voeg op het laatst de knoflook en gemberpoeder toe.

  3. Kook intussen de pasta in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Voeg de sojasaus, runderbouillon, bruine suiker, chilivlokken, peper en de hoisinsaus toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat 3 minuten zachtjes stoven zodat het gehakt de smaken goed kan opnemen.

  5. Zodra de pasta gaar is en afgegoten voeg dan toe aan het gehaktmengsel. Meng het geheel goed door elkaar en laat nog een paar minuten stoven.

  6. Terwijl het gerecht nog even staat te stoven, rooster wat Sesamzaad in een droog koekenpannetje.

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de lente ui en de Sesamzaadjes.

Loading

Facebook Comments