Hoofdgerechten Vis

Zalm met Romige Dille Saus

Zalm met Romige Dille Saus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
14 min
Totale tijd
34 min
 
Keuken: Mediterraan
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de zalm:
  • 2 st zalmfilets zonder vel
  • 1 el olijfolie
  • ½ el balsamicoazijn
  • ½ el limoensap
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl suiker
  • ¼ tl zout
Voor de dillesaus:
  • 60 ml yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • ½ el dille
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ el limoensap
  • ½ tl rode wijnazijn
  • ¼ tl gedroogde oregano
  • ¼ tl gedroogde peterselie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.

    Verwarm de oven voor op 185° (hete lucht)

Zalm:
  1. Meng in een ovenschaal de olijfolie, balsamicoazijn, citroensap, oregano, knoflookpoeder, suiker en het zout door elkaar.

  2. Wentel de zalm door het mengsel. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm.

Dillesaus:
  1. Meng alle ingrediënten voor de dillesaus en zet tot serveren in de koelkast.

Serveren:
  1. Verdeel de zalm over de borden en schenk er wat van de saus over.

    Geef er een garnituur naar keuze bij.

Loading

Facebook Comments