Groenten Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Pad Thai met garnalen

Pad Thai met garnalen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 80 gr rijst noedels
  • 160 gr grote garnalen
  • 2 el olijfolie
  • 20 gr bruine suiker
  • 20 ml sojasaus
  • 0,8 el mirin
  • 0,4 el limoensap
  • 0,4 el vissaus
  • ½ st rode paprika
  • 60 gr wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 st lente ui
  • 50 gr taugé
  • 1 st ei
  • 20 gr ongezouten pinda's
  • chili vlokken
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de wortel in julienne. Snijd de paprika in repen en deze door de helft. Snijd het groene gedeelte van de lente ui in stukjes van 2 cm. De rest in ringetjes.

  2. Meng in een kom de bruine suiker, sojasaus, mirin, limoensap en de vissaus.

  3. Verhit een wok 1 el. olie en bak de garnalen om en om. Ongeveer 2 minuten per zijde. Haal ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Kook ondertussen ook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit de overige el. olie in de wok en voeg de wortel en de paprika toe en laat deze een paar minuten bakken.

  5. Voeg dan de knoflook, de lente ui en de taugé toe. Laat nog een paar minuten bakken. Schuif de inhoud van de wok naar één kant. Breek het ei in de pan en laat even stollen. Roer dan door het ei zodat er roerei ontstaat. Men dit door de groenten.

  6. Voeg de noedels toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan de saus toe en meng door elkaar. Doe dan de garnalen terug in de wok en warm nog even door.

    Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments