Groenten Hoofdgerechten Saus Vlees

Gehaktballetjes in een Provençaalse saus

Gehaktballetjes in een Provençaalse saus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr rundergehakt
  • ½ st rode paprika
  • ½ st gele paprika
  • ½ st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml gezeefde tomaat
  • oregano (gedroogd)
  • basilicum (gedroogd)
  • peper
  • ½ tl sambal
  • 1 el boter
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. De helft van de uien heel fijn snijden. Snijd de paprika in blokjes.

  2. Meng in een kom het gehakt met de zeer fijn gesneden ui en knoflook. Voeg de kruiden en wat peper toe en meng goed door elkaar. Draai er balletjes van. Wel groter dan soepballetjes. Verhit op middelhoog vuur de boter en braad de balletjes aan alle kanten aan tot ze mooi licht bruin gekleurd zijn. Haal de balletjes uit de pan en maak de pan zo schoon mogelijk met keukenpapier.

  3. Doe de paprika en de rest van de ui in de pan, samen met de gehaktballetjes en de sambal. Verdeel de gezeefde tomaten erover en laat 25 minuten rustig sudderen met het deksel op de pan. Wij hebben dit gegeten met spaghetti maar je kunt het ook prima combineren met rijst.

Loading

Facebook Comments