Hoofdgerechten Vlees

Varkenshaas op Toscaanse wijze

Varkenshaas op Toscaanse wijze
Bereidingstijd
45 min
Kooktijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 250 gr varkenshaas
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 15 cl kookroom
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kl gedroogde rozemarijn
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 st laurierblaadje
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde basilicum
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 45 gr pecorino
  • 45 gr paneermeel
  • zout
  • olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de varkenshaas in 2 stukken. Rasp de pecorino.

  2. Breng in een steelpan de kookroom zachtjes roerend aan de kook aan de kook. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, rozemarijn, tijm, paprika, basilicum, oregano, cayennepeper en wat zout toe. Verlaag het vuur en roer goed door elkaar.

  3. Laat tot de helft inkoken.

    Verwarm de oven voor op 180°

  4. Wikkel elk stuk varkenshaas in 3 plakjes spek.

  5. Olie licht de bodem van een ovenschaaltje. Giet de ingekookte saus over de pakketjes.

  6. Meng in een kom het paneermeel met de pecorino. Strooi dit over de varkenshaas met saus. Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gedurende 17 minuten bakken.

  7. Zet dan de oven in de grillstand op 250° en laat nog een minuut of 5 à 7 gratineren tot er een mooi bruin laagje is ontstaan.

    Verdeel het gerecht over de borden en serveer er rijst of een pasta bij. Ik koos dit keer voor rijst.

Loading

Facebook Comments