Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Saus Zuivel

Kipdrumsticks met Romige Champignon Saus

Kipdrumsticks met Romige Champignon Saus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kipdrumsticks
  • 2 el bloem
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
  • 125 gr champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 180 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de champignons in stukjes.

  2. Doe in een schaaltje de bloem en wat zout en peper.

  3. Leg de drumsticks in het bakje met bloem en draai ze rond zodat alle kanten van de drumsticks bedekt zijn met bloem. Schud de overtollige bloem eraf.

  4. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan waar een deksel op past of anders in een hapjespan. Braad de drumsticks rondom aan zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Haal ze uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.

  5. Verhit de andere el. olijfolie en bak de champignons.

  6. Giet de kippenbouillon in de pan en leg de drumsticks weer in de pan. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager zodat het nog net pruttelt. Doe de deksel op de pan en laat een kwartiertje sudderen.

  7. Haal de drumsticks weer uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. voeg de kookroom toe aan de pan. Roer goed door elkaar. Laat de saus wat inkoken zodat hij wat dikker wordt. Doe dit in een minuut of 4 à 5.

  8. Doe de drumsticks nog even terug om goed door te warmen.

    Verdeel de drumstick met de saus over de borden en geef er een passend garnituur bij. Ik gaf er gebakken krielschijfjes met doperwten bij.

Loading

Facebook Comments