Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen
Hoofdgerechten Schaaldieren

Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen

Spaghetti met St-Jacobs mosselen en garnalen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
18 min
Totale tijd
33 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 16 st Sint Jacobsmosselen
  • 20 st grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • 300 gr spaghetti
  • 8 st kerstomaatjes
  • 50 gr boter
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje peterselie
  • olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Haal de velletjes van de knoflook tenen. Was de peterselie. Hou wat peterselie achter voor de garnering.  Doe de boter, de knoflook en de peterselie in een mengbeker en maal fijn met een staafmixer, of doe dit met de keukenmachine.

  2. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
    Bak de St. Jacobsschelpen en de garnalen in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. bak de gehalveerde kerstomaatjes even mee. Haal alles uit de pan en bewaar op een bord. Dek het bord af met aluminiumfolie.

  3. Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan waar de garnalen e.d. in hebben gezeten. Voeg de knoflookboter toe en laat deze smelten. Meng goed door de spaghetti. Voeg op het laatst nog evn de inhoud van het bord toe. Laat nog even mee verwarmen.

  4. Verdeel over vier borden, garneer met de achter gehouden peterselie en eet smakelijk.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.