- 500 gr aardappelen
- 400 gr zuurkool
- 400 gr half om half gehakt
- 10 cl witte wijn
- 1 blikje ananas
- melk
- boter
- panneermeel
- zout, peper
-
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Zet ze op in ruim water met wat zout. Zet in een andere pan de zuurkool op met de witte wijn.
-
Rul in een koekenpan het gehakt. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Verwarm de oven op 250 graden.
-
Vet een ovenschaal in met wat boter.
Als de aardappelen gaar zijn, giet deze dan af en maak er puree van met wat melk en boter. Breng op smaak met wat zout en peper. -
Leg de helft van de aardappelpuree op de bodem van de ovenschaal. Bedek deze met de zuurkool en dan het gehakt. Verdeel de ananas over de schotel. Eindig met de rest van de aardappelpuree. Strooi ruim de paneermeel over de ovenschotel en leg er een paar boterklontjes op.
-
Zet de schotel in de oven en gratineer totdat er een mooie bruine korst is op de schotel
Verdeel over de borden.