Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren Soep

Aziatische Noedelsoep met Garnalen

Aziatische Noedelsoep met Garnalen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 1 el sesamolie
  • 1 st paksoi
  • ½ st winterwortel
  • 100 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • ¾ el geraspte gember
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el rijstazijn
  • 75 gr rijst noedels
  • 200 gr garnalen gepeld
  • 1 st lente ui
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de wortel en rasp deze. Rasp de gember. Pel en snipper de knoflook. Snijd het wit van de paksoi af en snijd deze fijn. Snijd het groen van de paksoi fijn en bewaar apart. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de garnalen in kleinere stukken. Snijd de lente ui in smalle ringetjes.

  2. Verhit de sesamolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe samen met de wortel. Stoof dit gedurende 5 minuten. Voeg dan de knoflook en de gember toe en stoof dit 1 minuut mee.

  3. Voeg de champignons toe en bak deze 2 minuten mee.

  4. Voeg de kippenbouillon, water, sojasaus en vissaus toe. Breng aan de kook.

  5. Voeg de noedels toe en kook deze 2 minuten. Trek de noedels met 2 vorken uit elkaar. Roer de garnalen, lente ui en het groen van de paksoi door de soep. Kook nog 2 à 3 minuten. Haal de pan van de warmtebron en roer de rijstazijn erdoor.

    Verdeel over borden of kommen.

  6. N.B. In plaats van garnalen kun je ook stukjes kippendij gebruiken. De kooktijd wordt dan wel wat langer.

Loading

Facebook Comments