Gevogelte Hoofdgerechten

Gekruide kip met rijstnoedels

Gekruide kip met rijstnoedels
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendij zonder bot
  • 2 st sjalot
  • ½ st winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 125 gr rijstnoedels
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl kardomon
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl 5 kruidenpoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek of meer naar smaak
  • 1 el limoensap
  • 5 cl witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • peper
  • 1 el sesamolie
  • 1 el tomatenpuree
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes. Schil de wortel en gember. Snijd de wortel in julienne. Snijd de gember fijn. Snijd de kippendij in blokjes.

  2. Meng de specerijen in een schaaltje en meng deze goed door elkaar.

  3. Bak de kipblokjes in de olie en voeg het kruidenmengsel toe. Haal de kip uit de pan en bewaar in een schaaltje.

    Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Bak in dezelfde pan nu de wortel, gember, knoflook, sjalotjes en de sambal. Laat dit een minuut of 5 zachtjes bakken.

  5. Doe de kipblokjes terug in de pan. Voeg de tomatenpuree, sojasaus, vissaus en wat peper toe. Giet de bouillon, limoensap en de wijn toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.

  6. Verdeel de noedels over de borden. Verdeel daar de gekruide kip over. Besprenkel met de sesamolie.

Loading

Facebook Comments