Groenten Hoofdgerechten Saus Vlees

Varkensschnitzel met champignons

Varkensschnitzel met champignons
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st varkensfiletlapjes
  • 150 gr champignons
  • 15 cl kalfsfond
  • 5 cl cognac
  • 20 cl crème fraîche
  • citroensap (halve citroen)
  • zout, peper
  • boter
  • aluminiumfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Maak de champignons schoon met een stukje keukenrol. Snijd een stukje van het steeltje en snijd ze vervolgens in plakjes.

  2. Leg een varkenslapje tussen 2 velletjes keukenfolie en sla ze plat met een deegroller of met een steelpan. Doe vervolgens hetzelfde met het andere lapje.

  3. Verhit een lepel boter in een koekenpan en bak de champignons. Zet het vuur wat lager. Voeg wat zout en peper toe met het citroensap en kalfsfont. Laat het geheel rustig inkoken.

  4. Zet een andere koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel boter. Bak de schnitzels aan beide kanten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de schnitzels uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie. Zet het vuur lager en deglaceer de pan met de cognac. Schraap met een houten pollepel eventuele aanbaksels los. Voeg de crème fraîche toe en laat deze tot de helft inkoken. Voeg de inhoud van de pan met champignons toe. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Verdeel de schnitzels over de borden en schep er de champignons met de saus over.

    Wij aten dit met flageolets en gebakken krieltjes.

Loading

Facebook Comments