Groenten Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Coquilles met Asperges, Garnalen en Saffraansaus

Coquilles met Asperges, Garnalen en Saffraansaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Nederlands
Aantal: 2 personen
Schrijver: oesters en uien
Ingrediënten
  • 8 st asperges geschild en hard eind verwijderd
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 4 st coquilles
  • 75 ml witte wijn
  • 75 ml kookroom
  • 4 st saffraandraadjes
  • 12 gr koude roomboter
  • 1 klontje boter
  • verse peterselie
  • zout, peper
Instructies
  1. Doe de wijn met de saffraandraadjes in een steelpannetje en laat dit op middelhoog vuur tot er 2 el vocht overblijft. Giet door een zeefje en vang het vocht weer op. De saffraan blijft achter in de zeef.

  2. Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Laat iets inkoken.

  3. Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt voeg dan de asperges toe. Breng weer aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Na 10 minuten draai de warmtebron uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan met het deksel erop.

  4. Verhit het klontje boter in een koekenpannetje en bak de coquilles aan beide kanten tot ze niet meer doorzichtig zijn. Minuut of 3

  5. Roer met een garde de koude boter door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  6. Verdeel de asperges over de borden. Verdeel de garnaaltjes over de asperges en lepel er wat saus over. De rest van de saus naast de asperges. Garneer met was fijn gesneden peterselie en serveer.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.