- 8 st asperges geschild en hard eind verwijderd
- 100 gr Hollandse garnalen
- 4 st coquilles
- 75 ml witte wijn
- 75 ml kookroom
- 4 st saffraandraadjes
- 12 gr koude roomboter
- 1 klontje boter
- verse peterselie
- zout, peper
-
Doe de wijn met de saffraandraadjes in een steelpannetje en laat dit op middelhoog vuur tot er 2 el vocht overblijft. Giet door een zeefje en vang het vocht weer op. De saffraan blijft achter in de zeef.
-
Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Laat iets inkoken.
-
Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt voeg dan de asperges toe. Breng weer aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Na 10 minuten draai de warmtebron uit en laat de asperges nog 10 minuten in de pan met het deksel erop.
-
Verhit het klontje boter in een koekenpannetje en bak de coquilles aan beide kanten tot ze niet meer doorzichtig zijn. Minuut of 3
-
Roer met een garde de koude boter door de saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de asperges over de borden. Verdeel de garnaaltjes over de asperges en lepel er wat saus over. De rest van de saus naast de asperges. Garneer met was fijn gesneden peterselie en serveer.