Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren Vis

Asperges met garnalen en zalm

Asperges met garnalen en zalm
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Nederlands
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 500 gr asperges geschild en harde onderkant verwijdert
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 2 plakjes zalm
  • 2 st eieren
Saus:
  • 2 st eidooiers
  • 100 gr roomboter
  • 1 el gesneden bieslook
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el warm water
  • zout, peper
Instructies
  1. Breng een ruime pan water aan de kook met wat zout. Zodra het water kookt doe je de asperges in de pan. Laat 10 minuten koken. Haal dan de pan van de warmtebron af en laat nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan. Kook de eieren gelijktijdig met de asperges in een steelpannetje gedurende 8 minuten.

  2. Maak intussen de saus. Smelt de boter in een steelpannetje. Klop met een garde de eidooiers met de witte wijnazijn en het water tot deze romig wordt. Giet de gesmolten boter langzaam bij het dooiermengsel en blijf kloppen. Als alle boter is toegevoegd blijf dan nog even kloppen tot de saus wat dikker is geworden. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met wat zout en peper.

  3. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Pel de eieren en snijd deze in grove stukken. Verdeel de asperges over de borden, giet er wat saus over. Verdeel de stukjes ei erover samen met de garnaaltjes. Leg een plakje zalm naast. Garneer met een paar sprietjes bieslook.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.