- 500 gr asperges geschild en harde onderkant verwijdert
- 100 gr Hollandse garnalen
- 2 plakjes zalm
- 2 st eieren
- 2 st eidooiers
- 100 gr roomboter
- 1 el gesneden bieslook
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el warm water
- zout, peper
-
Breng een ruime pan water aan de kook met wat zout. Zodra het water kookt doe je de asperges in de pan. Laat 10 minuten koken. Haal dan de pan van de warmtebron af en laat nog 10 minuten nagaren met het deksel op de pan. Kook de eieren gelijktijdig met de asperges in een steelpannetje gedurende 8 minuten.
-
Maak intussen de saus. Smelt de boter in een steelpannetje. Klop met een garde de eidooiers met de witte wijnazijn en het water tot deze romig wordt. Giet de gesmolten boter langzaam bij het dooiermengsel en blijf kloppen. Als alle boter is toegevoegd blijf dan nog even kloppen tot de saus wat dikker is geworden. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met wat zout en peper.
-
Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Pel de eieren en snijd deze in grove stukken. Verdeel de asperges over de borden, giet er wat saus over. Verdeel de stukjes ei erover samen met de garnaaltjes. Leg een plakje zalm naast. Garneer met een paar sprietjes bieslook.