- 60 ml sojasaus
- 30 ml water
- 1 el mirin (zoete rijst wijn)
- 25 gr bruine suiker
- ½ el honing
- 1 teentje knoflook fijn gehakt
- ½ tl geraspte gember
- ½ el maïzena gemengd met 1 el koud water
- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- zout, peper
- 1 el arachideolie
- 100 gr gedroogde noedels
- 1 st kleine ui in halve ringen gesneden
- 1 st winterwortel julienne gesneden
- 100 gr spitskool gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden of 2 tl knoflookpuree
- ½ el vers geraspte gember
- 1 st lente ui in ringetjes gesneden
-
Meng in een steelpannetje de sojasaus, water, mirin, bruine suiker, honing, knoflook en gember. Breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur.
-
Voeg het maïzenapapje toe. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Dit duurt 2 – 3 minuten. Haal van het vuur en zet apart.
-
Meng de stukjes kip met wat zout en peper. Meng 30 ml van de teriyaki saus door de kip. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.
-
Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze aan alle kanten tot deze gekleurd en gaar is in ongeveer 5 minuten. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje. Laat zoveel mogelijk olie achter in de pan.
-
Bak in dezelfde pan de ui met de wortel. Roerbak gedurende 2 – 3 minuten totdat ze wat zachter zijn geworden.
-
Voeg de kool, knoflook en gember toe. Roerbak nog 2 – 3 minuten. Bak niet te lang, de groenten moeten wel knapperig blijven.
-
Kook intussen de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel ze onder de kraan zodat het kookproces stopt.
-
Voeg de kip, noedels en de rest van de teriyaki saus toe bij de groenten. Meng alles goed door elkaar en roerbak het geheel nog 1 – 2 minuten zodat het geheel goed warm wordt.
Verdeel over de borden en garneer met de lente ui.