Gevogelte Hoofdgerechten Pasta

Teriyaki Kip met Noedels

Teriyaki Kip met Noodels
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de Teriyaki Saus
  • 60 ml sojasaus
  • 30 ml water
  • 1 el mirin (zoete rijst wijn)
  • 25 gr bruine suiker
  • ½ el honing
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • ½ tl geraspte gember
  • ½ el maïzena gemengd met 1 el koud water
Voor de Kip Teriyaki Noedels:
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
  • zout, peper
  • 1 el arachideolie
  • 100 gr gedroogde noedels
  • 1 st kleine ui in halve ringen gesneden
  • 1 st winterwortel julienne gesneden
  • 100 gr spitskool gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden of 2 tl knoflookpuree
  • ½ el vers geraspte gember
  • 1 st lente ui in ringetjes gesneden
Instructies
Teriyakisaus:
  1. Meng in een steelpannetje de sojasaus, water, mirin, bruine suiker, honing, knoflook en gember. Breng zachtjes aan de kook op middelhoog vuur.

  2. Voeg het maïzenapapje toe. Blijf roeren tot de saus dikker wordt. Dit duurt 2 – 3 minuten. Haal van het vuur en zet apart.

Maak het gerecht:
  1. Meng de stukjes kip met wat zout en peper. Meng 30 ml van de teriyaki saus door de kip. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.

  2. Verhit de olie op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze aan alle kanten tot deze gekleurd en gaar is in ongeveer 5 minuten. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bordje. Laat zoveel mogelijk olie achter in de pan.

  3. Bak in dezelfde pan de ui met de wortel. Roerbak gedurende 2 – 3 minuten totdat ze wat zachter zijn geworden.

  4. Voeg de kool, knoflook en gember toe. Roerbak nog 2 – 3 minuten. Bak niet te lang, de groenten moeten wel knapperig blijven.

  5. Kook intussen de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel ze onder de kraan zodat het kookproces stopt.

  6. Voeg de kip, noedels en de rest van de teriyaki saus toe bij de groenten. Meng alles goed door elkaar en roerbak het geheel nog 1 – 2 minuten zodat het geheel goed warm wordt.

    Verdeel over de borden en garneer met de lente ui.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.