Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Mosselen uit de Charente

Mosselen uit de Charente
Kooktijd
50 min
Totale tijd
50 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 100 gr boter
  • 3 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 st sjalot gesnipperd
  • 25 gr bloem
  • 10 gr kerrie
  • 1 snufje safraan
  • 25 cl Pineau de Charente of witte wijn
  • 10 cl melk
  • 20 cl crème fraîche
  • 1 st kruidentuiltje
  • zout, peper
Instructies
  1. Verhit de oven voor op 150° boven en onder warmte. Verhit in 1 eetlepel boter de helft van de sjalot en de knoflook. Laat de fruiten tot de ui glazig ziet. Giet de Pineau of de witte wijn erbij en breng aan de kook.

  2. Voeg het kruidentuiltje en de mosselen toe. Doe het deksel op de pan en kook op hoog vuur. Schud af en toe om. Zodra de mosselen zich hebben geopend. Giet af door een zeef en bewaar het kookvocht. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Haal de helft van de schelpen eraf en leg de mossel op de bakplaat. Doe dit met alle mosselen. Zet in de oven om ze warm te houden.

  3. Laat de rest van de boter smelten op laag vuur en voeg de rest van de sjalot en de knoflook toe.

  4. Voeg de kerrie en de safraan toe en fruit deze even mee.

  5. Voeg de bloem toe en bak deze onder voortdurend roeren gedurende een minuut of 2 om de bloem te garen.

  6. Voeg de melk toe en 20 cl van het mosselvocht. Voeg de crème fraîche toe. Roer het geheel goed door elkaar.

  7. Giet de saus over de mosselen en laat nog een paar minuten doorwarmen in de oven. Zet het bakblik op tafel op een paar onderzetters. Geef er stokbrood of frites bij.

Loading

Facebook Comments