Groenten Hoofdgerechten Vis

Sliptong met Gegrilde Asperges en Peterseliesaus

Sliptong met Gegrilde Asperges en Peterseliesaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st sliptongen schoongemaakt
  • 400 gr asperges geschild
  • 1 st citroen
  • 25 gr boter
  • peper, zout
  • handje rucola
Voor de saus:
  • 50 gr boter
  • 5 el peterselie fijn gesneden
Instructies
  1. Zet een pan op met de asperges in licht gezouten water. Laat 5 minuten koken en haal ze dan uit de pan met een schuimspaan. Leg ze op keukenpapier.

  2. Bestrooi de sliptong met zout en peper en wat citroensap. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis aan beide kanten gedurende een minuut of 5 per kant, afhankelijk van de grootte.

  3. Grill de asperges tot ze mooie grillstrepen hebben.

  4. Maak intussen de peterseliesaus door de boter te smelten in een steelpannetje en de peterselie toe te voegen.

  5. Verdeel de asperges over de borden. Leg daarop een sliptongetje. Verdeel de saus over de borden en garneer met de rucola.

Loading

Facebook Comments