Schaaldieren Voorgerechten

Langoustineroomsoep

Langoustineroomsoep
Totale tijd
40 min
 

Langoustineroomsoep met cognac en peterselie

Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 16 st langoustines
  • 1 dl cognac
  • 6 dl kippenbouillon
  • 4 dl kookroom
  • 1 glas wittewijn
  • 2 st sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gr zeekraal
  • olijfolie
  • peper, zou
Instructies
  1. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart.
  2. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om. Flambeer met cognac en blus met de kippenbouillon. Voeg de witte wijn, sjalotjes en knoflook toe en laat op een laag vuur inkoken tot 2/3. 

  3. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot 2/3. Giet de soep door een zeef en laat het niet meer koken.

  4. Pocheer de langoustines net gaar in de soep. Kruid met peper en zout en werk af met zeekraal.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.