Zalm met ananas
- 2 st zalmmoten
- 2 st sjalotten
- 6 schijven ananas uit blik
- 1 st citroen
- 5 cl rum
- 5 cl sojasaus
- 1 el rietsuiker
- zout
- peper
- 1 el colombo kruidenmengsel
- boter
- 1 el appelcider
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de ananasschijven in vieren.
-
Smelt een klontje boter en fruit de sjalotten. Voeg wat zout, peper, het columbo kruidenmengsel, 3 el ananassap, sojasaus, de rietsuiker en de appelcider toe. Laat rustig inkoken tot een stroperige saus.
-
Zet een koekenpan op met een klontje boter en bak de stukjes ananas om en om tot ze beginnen te kleuren. Zet nog een koekenpan op met een scheutje olie en bak de zalm rustig aan beiden kanten. Strooi wat zout en peper over de zalmmoten
-
Zet de afzuigkap uit!!. Schenk de rum in de pan en verhit. Houd de pan scheef zodat de vlam in de pan slaat en blancheer de ananas. Kook je niet op gas, steek dan de rum aan met een lange aansteker. Laat uitbranden.
-
Verdeel de zalm over de borden. Leg er de gebakken ananas omheen en lepel de saus over de zalm. Snijd de citroen in plakken en leg deze op de borden.