Mosselen met tomaat en kerrie
Hoofdgerechten Schaaldieren

Mosselen met tomaat en kerrie

Mosselen met tomaat en kerrie

Mosselen met tomaat en kerrie
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 616 kcal
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 3 st sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 3 st tomaten
  • 6 takjes peterselie
  • 1 el kerrie
  • 1 kl kurkuma
  • zout
  • peper
  • 30 gr boter
  • 2 el crème fraîche
  • 15 cl witte wijn
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaten in blokjes.

    Mosselen met tomaat en kerrie
  2. Laat de spoelbak half vol water lopen en doe de mosselen erin. Voeg ong. 20 gram zout per liter toe.

    Mosselen met tomaat en kerrie
  3. Verhit op middelhoog vuur de boter in een braadpan. Fruit de ui en als deze glazig is blus af met de witte wijn. Voeg de knoflook toe. Voeg de mosselen toe en zet het vuur hoger. Dek af met het deksel.

    Mosselen met tomaat en kerrie
  4. Voeg na een paar minuten de tomaat toe. Sluit af met het deksel.

  5. Meng in een kom de kerriepoeder, kurkuma en crème fraiche en wat zout en peper. Meng dit goed door elkaar.

    Mosselen met tomaat en kerrie
  6. Zodra de mosselen zich beginnen te openen voeg dan dit mengsel aan de mosselen toe. Roer goed door. Sluit de pan en laat nog een paar minuten stoven.

    Mosselen met tomaat en kerrie
  7. Zet de pan op tafel en schep op. Serveer met stokbrood en kruidenboter.

    Mosselen met tomaat en kerrie

Loading

Facebook Comments