Mosselen met tomaat en kerrie
- 2 kg mosselen
- 3 st sjalotten
- 1 teen knoflook
- 3 st tomaten
- 6 takjes peterselie
- 1 el kerrie
- 1 kl kurkuma
- zout
- peper
- 30 gr boter
- 2 el crème fraîche
- 15 cl witte wijn
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de sjalotten. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
-
Laat de spoelbak half vol water lopen en doe de mosselen erin. Voeg ong. 20 gram zout per liter toe.
-
Verhit op middelhoog vuur de boter in een braadpan. Fruit de ui en als deze glazig is blus af met de witte wijn. Voeg de knoflook toe. Voeg de mosselen toe en zet het vuur hoger. Dek af met het deksel.
-
Voeg na een paar minuten de tomaat toe. Sluit af met het deksel.
-
Meng in een kom de kerriepoeder, kurkuma en crème fraiche en wat zout en peper. Meng dit goed door elkaar.
-
Zodra de mosselen zich beginnen te openen voeg dan dit mengsel aan de mosselen toe. Roer goed door. Sluit de pan en laat nog een paar minuten stoven.
-
Zet de pan op tafel en schep op. Serveer met stokbrood en kruidenboter.