Groenten Hoofdgerechten Pasta Vlees

Gegratineerde Pasta op zijn Parijs

Gegratineerde Pasta op Parijse wijze
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
50 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Schrijver: Jean
Ingrediënten
  • 125 gr pasta (penne, schelpjes)
  • 2 plakken ham in stukjes van 1 x 1 cm gesneden
  • 125 gr champignons in stukjes gesneden
  • 2 el crème fraîche
  • 1 st sjalot gesnipperd
  • boter
  • 75 gr geraspte kaas
  • 1 el paneermeel
  • zout, peper
Instructies
  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezoute water.

  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit de sjalot.

  3. Verwarm de oven voor op 200℃ boven en onder warmte.

    Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze een mooi kleurtje hebben.

  4. Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat wat inkoken gedurende een minuut of 5.

  5. Meng in een ovenschaal de pasta, de inhoud van de koeken pan en de stukjes ham. Voeg wat zout en peper toe.

  6. Verdeel de geraspte kaas en het paneermeel over het mengsel. Zet in de oven. Bak gedurende 15 minuten. Zet de oven op de grillstand en grill nog 5 minuten zodat het een mooi kleurtje krijgt.

  7. Haal de schaal uit de oven en verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments