Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Pasta

Bang Bang Kip Pasta

Bang Bang Kip Pasta
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 

Heerlijke Bang Bang Kip Pasta – zachte stukjes kip, met paprika en courgette in een pittige saus en de pasta hier doorheen geroerd.

Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl uienpoeder
  • Zout, peper
  • olijfolie
  • ½ st ui in halver ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • ½ st courgette in blokjes gesneden
  • ½ st paprika rood in blokjes gvesneden
  • 120 ml kippenbouillon
  • 1 tl srirachasaus
  • 2 el sweet chilisaus
  • 2 el roomkaas
  • 100 gr spaghetti
  • 1 el fijn gesneden peterselie
Instructies
  1. Verhit 1 el olijfolie op middelhoog vuur in een wok. Voeg de kip, paprikapoeder, uienpoeder knoflookpoeder en wat zout en peper toe. Bak fit tot de kip licht gekleurd is. Haal uit de pan en bewaar op een bordje.

  2. Voeg eventueel nog een beetje olie toen en voeg de ui en een klein beetje kippenbouilon toe om te wok te deglaceren. Bak tot de ui doorzichtig en zacht is.

    Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut nee fruiten.

  3. Voeg de parika en decourgette blokjes toe. Roer het geheel door elkaar.

  4. Doe de kip terug in de pan samen met de rest van de kippenbouillon en laat zachjes sudderen tot de bouillon een beetje is ingekookt.

  5. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

  6. Voeg de srirachasaus toe aan de kip en de groenten.

  7. Voeg de roomkaas en de chili saus toe en roer goed door elkaar.

  8. Voeg de pasta toe en roer door elkaar.

  9. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper en roer er de peterselie door.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.