Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren Vlees

Creoolse Rijst met Gebakken Garnalen en Chorizo

Creoolse Rijst met Gebakken Garnalen en Chorizo
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 

Een smakelijk rijstgerecht met garnalem chorizo, paprika en tomaat.

Keuken: Creools
Keyword: Chorizo, Garnalen, Paprika, Rijst, Tomaat
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr chorizo in plakjes gesneden
  • 100 gr langkorrel rijst
  • ½ st ui gesnipperd
  • ½ st rode paprika in blokjes gesneden
  • 50 gr bleekselderij in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 st kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl Cayenne peper (meer of minder afhankelijk van gewenste pittigheid.
  • zout
  • 30 cl kippenbouillon
  • 8 st garnalen gepeld en schoon gemaakt
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
Instructies
  1. Verhit 1 el. olie in een hapjespan en fruit de ui, paprika en selderij gedurende 5 minuten. Roer regelmatig door.

  2. Schuif de groenten naar 1 zijde en voeg de chorizo toe op de lege plek. Bak gedurende 2 minuten. Haal de chorizo uit de pan en bewaar op een bordje.

  3. Voeg de tomatenblokjes, de kruidnagel, laurier, peterselie en de Cayennepeper toe. Voeg ook een beetje zout toe. Roer goed door elkaar.

  4. Zet de warmtebron iets hoger. Voeg de kippenbouillon toe. Zodra deze zachtjes begint te pruttelen voeg dan de rijst toe. Laat zachtjes koken tot de rijst bijna gaar is.

  5. Verhit in een koekenpan de andere el. olie en bak de garnalen aan beide zijden tot ze mooi rose zijn.

  6. Voeg de garnalen en de chorizo toe aan de hapjespan met de rijst en groenten. Laat zachtjes koken tot de rijst helemaal gaar is.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments