Een smakelijk rijstgerecht met garnalem chorizo, paprika en tomaat.
Verhit 1 el. olie in een hapjespan en fruit de ui, paprika en selderij gedurende 5 minuten. Roer regelmatig door.
Schuif de groenten naar 1 zijde en voeg de chorizo toe op de lege plek. Bak gedurende 2 minuten. Haal de chorizo uit de pan en bewaar op een bordje.
Voeg de tomatenblokjes, de kruidnagel, laurier, peterselie en de Cayennepeper toe. Voeg ook een beetje zout toe. Roer goed door elkaar.
Zet de warmtebron iets hoger. Voeg de kippenbouillon toe. Zodra deze zachtjes begint te pruttelen voeg dan de rijst toe. Laat zachtjes koken tot de rijst bijna gaar is.
Verhit in een koekenpan de andere el. olie en bak de garnalen aan beide zijden tot ze mooi rose zijn.
Voeg de garnalen en de chorizo toe aan de hapjespan met de rijst en groenten. Laat zachtjes koken tot de rijst helemaal gaar is.
Verdeel over de borden.
Recept van fijne-recepten.nl. Succes met het maken en vooral eet smakelijk.