Garnalen in Hoisinsaus
Schaaldieren Voorgerechten

Garnalen in Hoisinsaus

Garnalen in Hoisinsaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 400 gr gepelde rauwe garnalen
  • 120 ml Hoisinsaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el zoete sojasaus
  • zout, peper
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el gehakte pinda’s
  • 1 st ui gesnipperd
  • 2 st lente ui
Instructies
  1. Meng in een kom de hoisinsaus, rijstazijn,sojasaus en wat peper. Zet apart.

  2. Zout en peper de garnalen. Verhit op midden-hoog vuur de sesamolie in een wok. Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot zij glazig en zacht zijn. Voeg dan de garnalen toe en bak deze aan beide zijden 2 minuten. 

  3. Voeg de saus toe en laat nog 2 minuten aan iedere zijde bakken. Draai het vuur eventueel lager zodat ze niet te gaar worden.

  4. Verdeel de garnalen over de borden. Bestrooi met sesamzaadjes en pinda’s en de in ringetjes gesneden lente ui.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.