- 400 gr gepelde rauwe garnalen
- 120 ml Hoisinsaus
- 1 el rijstazijn
- 2 el zoete sojasaus
- zout, peper
- 2 el sesamolie
- 2 el sesamzaadjes
- 2 el gehakte pinda’s
- 1 st ui gesnipperd
- 2 st lente ui
-
Meng in een kom de hoisinsaus, rijstazijn,sojasaus en wat peper. Zet apart.
-
Zout en peper de garnalen. Verhit op midden-hoog vuur de sesamolie in een wok. Voeg de gesneden ui toe en bak deze tot zij glazig en zacht zijn. Voeg dan de garnalen toe en bak deze aan beide zijden 2 minuten.
-
Voeg de saus toe en laat nog 2 minuten aan iedere zijde bakken. Draai het vuur eventueel lager zodat ze niet te gaar worden.
-
Verdeel de garnalen over de borden. Bestrooi met sesamzaadjes en pinda’s en de in ringetjes gesneden lente ui.