- 1 st konijn in stukken
- mosterd
- 3 el crème fraîche
- zout, peper
- 2 st prei in halve ringen gesneden
- 3 st winterwortel in plakjes
- 2 st uien in halve ringen gesneden
- 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
- 1 st kruidentuiltje
- 1 fles droge witte wijn
-
Maak de avond van te voren’Doe in een schaal de ingredienten van de marinade en de konijnenstukken en zet weg in de koelkast.
-
De volgende dag:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Haal de stukken konijn uit de marinade. Dep ze droog en smeer ze rijkelijk in met mosterd. Doe de stukken konijn in een braadpan.
Zeef de marinade. Giet het marinadevocht over de konijndelen. -
Zet de pan gedurende drie kwartier in de oven. Iedere 15 minuten de konijndelen met behulp van een soeplepel bedruipen om uitdroging te voorkomen.
-
Na 45 minuten voeg je de crème draîche toe en nog 2 eetlepels mosted. Laat nu nog 10 minuten in de oven garen.
-
Serveer over borden en geef er bv. krielaardappeltjes en broccoli bij.