Hoofdgerechten Lunchgerechten Soep Soepen Voorgerechten

Aspergesoep met gerookte zalm, licht gebonden .

Aspergesoep met gerookte zalm, licht gebonden
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
55 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 500 gr asperges
  • 2 st sjalotten
  • 1 st aardappel
  • 2 st groentebouillonblokjes
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 50 ml slagroom
  • 100 gr gerookte zalm
  • peterselie
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper
  • olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Schil de asperges van onder het kopje tot het eind met een dunschiller. Snijd het houterige deel van de asperges af. Gooi de schillen en de kontjes niet weg. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart. Pel en snipper de sjalotten. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Hak de peterselie grof.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalotjes met de kerriepoeder. Voeg de schillen , de kontjes, de groentebouillonblokjes en 1 liter water toe. Breng dit aan de kook en laat dit gedurende 30 minuten zachtjes koken.

  3. Schenk de bouillon door een zeef in een andere pan. Pers zoveel mogelijk bouillon uit de schillen door deze met de bolle kant van een pollepel eruit te drukken.

  4. Was de eerste pan af. Smelt hierin de boter. Zodra deze is gesmolten voeg dan de bloem toe. Roer dit goed door elkaar. Er ontstaat zo een roux. Laat deze even koken zodat de bloem kan garen. Voeg dan de bouillon toe. Roer dit door met een garde. Er ontstaat zo een licht gebonden saus.

  5. Voeg nu de aardappelblokjes en de stukjes asperge toe, behalve de kopjes. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Pureer nu de soep met behulp van een staafmixer.

  6. Voeg nu de aspergekopjes toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Snijd intussen de gerookte zalm in snippers.

  7. Verdeel de soep over de borden of kommen. Verdeel de zalmsnippers over kommen/borden en garneer met wat peterselie.

Loading

Facebook Comments