Bijgerechten Lunchgerechten Saus Snack Vlees

Varkenshaas Saté

Varkenshaas Saté
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Marineertijd
4 uur
Totale tijd
4 uur 25 min
 
Keuken: Indonesisch
Aantal: 1 portie
Ingrediënten
  • 1 st varkenshaas
  • 4 st satéstokjes
  • arachideolie
Voor de marinade:
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl ketoembar
  • 1 kl citroensap
  • 1 tl knoflookpasta of 2 tenen knoflook
  • ½ st rode ui
  • ½ tl sambal oelek
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 1½ * 1½ cm. Pel en snipper eventueel de tenen knoflook.

  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe de varkenshaasblokjes erbij en meng goed door elkaar. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

  3. Leg de satéstokjes in een bakje met water.

  4. Rijk de gemarineerde varkenshaas blokjes aan de stokjes. Sprenkel er wat olie over.

  5. Zet een grillpan op middelhoog. Laat de pan heet worden en leg er dan de satéstokjes in. Keer regelmatig om.

  6. Leg de stokjes op een bord en geef er satésaus bij. Bv. deze zelf gemaakte saus.

Loading

Facebook Comments