- 1 st varkenshaas
- 4 st satéstokjes
- arachideolie
- 3 el ketjap manis
- 1 tl ketoembar
- 1 kl citroensap
- 1 tl knoflookpasta of 2 tenen knoflook
- ½ st rode ui
- ½ tl sambal oelek
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de varkenshaas in blokjes van ongeveer 1½ * 1½ cm. Pel en snipper eventueel de tenen knoflook.
-
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Doe de varkenshaasblokjes erbij en meng goed door elkaar. Dek de schaal af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
-
Leg de satéstokjes in een bakje met water.
-
Rijk de gemarineerde varkenshaas blokjes aan de stokjes. Sprenkel er wat olie over.
-
Zet een grillpan op middelhoog. Laat de pan heet worden en leg er dan de satéstokjes in. Keer regelmatig om.
-
Leg de stokjes op een bord en geef er satésaus bij. Bv. deze zelf gemaakte saus.