Borrelhapjes Hoofdgerechten Lunchgerechten

Gegrilde Kipvleugels met Cajun Boter Saus

Gegrilde Kipvleugels met Cajun Boter Saus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
35 min
Marineertijd
12 uur
Totale tijd
12 uur 45 min
 
Keuken: Amerikaans
Keyword: Cajun, Kipvleugel
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de kiepvleugels:
  • 400 gr kipvleugels (8 à 10 stuks) zonder de tipjes.
  • 2 tl Cajun kruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl gedroogde tijm
  • ½ tl gedroogde oregano
Voor de Cajun Boter Saus:
  • el boter
  • ½ el Srirachasaus
  • ½ el Worcestershire saus
  • ¼ tl Cajun kruiden
  • 1 el citroensap
Instructies
Voor de kipvleugels:
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Doe de kipvleugels, de Cajun kruiden, bakpoeder, tijm en oregano in een schaal.

  3. Men het geheel goed door elkaar. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minimaal 12 uur in de koelkast zodat de kruiden goed in de kipvleugels kunnen trekken.

  4. Zet de tafelgrill aan op middelhoge stand. Ik gebruikte een anti aanbak matje, anders het rooster ligt in oliën. Leg de kipvleugels op het matje of rooster en grill gedurende een minuut of 18.

    Maak ondertussen de Cajun Boter Saus zoals hieronder beschreven.

  5. Keer de vleugels om en bak de andere zijde ook een minuut of 8.

    Verdeel over de borden en verdeel de saus over de kipvleugels.

    PS. Wil je het milder of juist wat heter pas dan aan met meer of minder srirachasaus.

Voor de Cajun Boter Saus:
  1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje. Verwarm het pannetje op niet te hoog vuur en roer met een garde tot een saus zodra de boter gesmolten is.

Loading

Facebook Comments