Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Zuivel

Kip drumstick met romige champignonsaus

Kip drumstick met romige champignonsaus
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
50 min
 
Keuken: Amerikaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st kippen drumsticks
  • 35 gr bloem
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 160 ml kippenbouillon
  • 80 ml kookroom
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de champignons in stukjes.

  2. Meng in een schaaltje de bloem met wat zout en peper. Wentel de drumsticks door het bloemmengsel zodat deze aan alle kanten bedekt is met een laagje bloem.

  3. Verhit 1 el. olijfolie in een hapjespan. Bak de drumsticks aan alle kanten zodat ze een mooi gouden kleur krijgen. Haal de drumsticks uit de pan en bewaar deze op een bordje onder aluminiumfolie.

  4. Maak de pan schoon met een stukje keukenpapier. Verhit de rest van de olie en bak de champignons. Voeg op het laatst de knoflook toe en laat deze de laatste minuut meebakken.

  5. Voeg de kippenbouillon toe. Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel. Leg de drumsticks terug in de pan. Breng de kippenbouillon zachtjes aan de kook en sluit de pan af met het deksel. Laat het geheel 25-30 minuten zachtjes stoven.

  6. Haal de drumsticks uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Voeg de kookroom toe en laat deze een paar minuten wat inkoken. Blijf wel roeren.

  7. Leg de drumsticks terug in de pan zodat deze nog even goed kunnen doorwarmen. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Verdeel de drumsticks over de borden en schep er de saus over.

Loading

Facebook Comments