Gevogelte Groenten Hoofdgerechten

Kip met Mosterd en Champignons

Kip met Mosterd en Champignons
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden.
  • 125 gr (kastanje)champignons in plakjes gesneden.
  • 125 ml kippenbouillon
  • 1 st sjalot gesnipperd
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl crème fraîche
  • 2 kl gedroogde dragon
  • 2 el olijfolie
  • zout, peper
  • 1 el fijn gehakte peterselie
Instructies
  1. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot gedurende een minuut of 3 zonder dat deze verkleurt. Doe er vervolgens de champignons bij en laat deze 2 minuten meebakken.

  2. Voeg de bouillon toe en laat deze een minuut of 7 zachtjes koken.

  3. Verhit ondertussen in een andere koekenpan 1 el. olijfolie en bak de kipblokjes aan alle kanten bruin.

  4. Voeg aan de pan met de champignons de mosterd, crème fraîche en de dragon toe. Roer alles goed door elkaar.

  5. Voeg de gebakken kip toe aan de pan met de champignons.

  6. Meng goed door elkaar.

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments