Kipdrumsticks uit de oven
Gevogelte Hoofdgerechten Ovengerecht

Kipdrumsticks uit de oven

Kipdrumsticks uit de oven

Kipdrumsticks uit de oven
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 463 kcal
Ingrediënten
  • 8 st drumsticks
  • 4 st uien
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijn
  • 1 kl kurkuma
  • 1 el eendenvet
  • 2 el olijolie
  • 25 cl kippenbouillon
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Haal de tijm van de takjes en hak deze fijn. Pel de knodlook en snipper fijn.
    Meng in ruime kom de tijm, knoflook en de specerijen. Giet er de olijfolie bij en wat zout en peper. Doe de druksticks erbij en zorg dat de drumsticks rondom bedekt zijn met het mengse. Zet koel weg en laat 1 uur marineren.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snijd in halve ringen.
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de drumsticks uit de marinade en bak deze in een braadpan rondom aan in de helft van het eendenvet tot dat deze licht gekleurd zijn. Doe dit eventueel in twee delen.

  3. Haal de drumsticks uit de pan. Voeg de rest van het eendenvet in de pan en bak de uien tot ze beginnen te carameliseren. Doe dit niet op te hoog vuur.

  4. Leg de gebakken uien op de bodem van een ovenschaal. Leg hierop de plakjes aardappel. Giet hier de bouillon over. Leg er dan de drumsticks op. Zet in de oven en laat 25 tot 30 minuten bakken. Giet af en toe wat van de bouillon over de drumsticks. Verdeel de drumsticks met de aardappelen over de borden.

  5. Je kan dit gerecht natuurlijk ook maken met kippenbouten. Verleng dan de oventijd tot zo’n 45 minuten.

Loading

Facebook Comments